آپاراتwhatsappاینستاگرام

دلایل ایجاد آلرژی چیست؟

دلایل ایجاد آلرژی چیست؟
حساسیت زمانی بروز می کند که سیستم بدن به طور اشتباه در برابر ماده ای که به نام آلرژن شناخته می شود و چندان خطرناک هم نیست، از خود دفاع می کند. در حالت طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر باکتری و ویروس دست به کار می شود. در مواردی که آلرژی ایجاد می شود، هر زمان که ماده حساسیت زا ظاهر شود، سیستم بدن شروع به کار و جنگ می کند. در برخی موارد این ماده حساسیت زا می تواند دانه گرده و قارچ باشد. درست در همین نقطه است که درمان سرفه آلرژیک، درمان آلرژی بینی به طور کلی درمان کیپ شدن بینی و دیگر علائم به یک دغدغه تبدیل می گردد.
وقتی ماده حساسیت زا (آلرژن) وارد بدن فردی شود سیستم ایمنی برای مقابله با آن ماده ای به هیستامین ترشح می کند که هیستامین باعث بروز علائم آلرژی می شود. اگر ماده حساسیت زا در هوا باشد، واکنش آلرژیک در چشم ها، بینی و ریه رخ می دهد و اگر این ماده خورده شود، واکنش آلرژیک در دهان، معده و سایر بخش های دستگاه گوارش بروز می کند.
آلرژی یا حساسیت به معنی واکنش غیر عادی و افراطی سیستم ایمنی بدن به موادیه که در حالت طبیعی خطرناک نیستند مثل: گرده گل، بادام زمینی، سفیده تخم مرغ، داروهایی مثل پنی سیلین، گزش حشرات و ...
گاهی واسطه های شیمیایی آزاد شده در بدن به قدر زیاد است که علائم بسیار حادی نظیر کهیر، کاهش فشار خون، شوک یا بیهوشی نیز به وجود می آید. شوک آنافیلاکسی واکنش بسیار شدید بدن به یک ماده حساسیت زا است که در عرض چند دقیقه تا چند ساعت ظاهر می شود که رایج ترین علایم این شوک کهیر و خارش و متورم شدن زبان و گلو است که سریعا مریض باید به اورژانش برده شود.

علل آلرژی چیست؟

آلرژی‌ها یک ریشه ژنتیکی دارند به طور مثال زمانی که پدر و مادری هر دو مبتلا به آلرژی های فصلی هستند به طور معمول فرزند آنها چیزی حدود 65 درصد احتمال دارد به همین حساسیت مبتلا شود اما زمانی که یکی از والدین به این حساسیت مبتلا باشد احتمال ابتلا به این آلرژی در فرزند آنها به کمتر از 60 درصد می رسد که البته این موضوع در مورد آلرژی‌های خاص صدق نمی‌کند. به عنوان مثال، اگر مادر شما به یک ماده غذایی خاص حساسیت دارد، لزوما به معنی حساسیت شما به این ماده نمی باشد، اما احتمال بروز حساسیت به برخی مواد غذایی در شما بیشتر است.

انواع متداول آلرژن‌ها عبارتند از:

  • حیوانات خانگی
  • داروها (مانند پنی سیلی)
  • برخی خوراکی‌ها (مانند گندم، آجیل، شیر، صدف و تخم مرغ)
  • نیش حشرات (مانند پشه و زنبور)
  • گرده گیاهان و درختان و همچنین صمغ گیاهانی مانند پیچک و بلوط سمی
آلرژیهای فصلی یا تب یونجه از جمله آلرژی‌های رایج بوده و از طریق گرده‌های آزاد شده توسط گیاهان ایجاد می‌شوند. این آلرژی با علائمی چون خارش چشم، اشک، آبریزش بینی و سرفه تشخیص داده می‌شود.

روش های تشخیص آلرژی طبق گفته (دکتر بهاره رحمتی):

  • آزمایش خون
  • تست خراش پوستی که در آن پوست خراش می دهند و با ماده آلرژی تماس میدهند (skin prick test)
  • پچ تست که دیسک های حاوی ماده آلرژن رو به پشت میچسبونند و بعد 48 ساعت بررسی می کنند (patch test)

برخی از علائم آلرژی:

  • گرفتگی گوش
  • تاری دید و اشک آلودگی چشم
  • آبریزش، عطسه و گرفتگی بینی
  • سرفه و تنگی نفس

راه درمان طبیعی آلرژی:

  • سیر(آنتی بیوتیک طبیعی)
  • لیمو، سبزیجات برگی سبز، غذاهای غنی از پروبیوتیک
  • شیر نارگیل
  • کره بادام
  • عسل
  • سرکه سیب
  • اسنشیال اویل اکالیپتوس
  • کندر
این اسانس ها به کاهش التهابات کمک میکند و باعث سم زدایی باکتری های خطرناک میشود. کافیست اسنشیال اویل را روزانه چندین بار در پشت گوش و سینه بمالید و یا توسط بخور پخش کنید.

بیماری های حساسیتی و آلژیک با آسم چه فرقی دارد؟

نکته مهم در آسم، حملات راجعه یا پایدار( ویزینگ، پرهوایی و تندی وتنگی نفس و گاه سرفه، همراه با مشکلات مزمن تنفسی در حین فعالیت، مواجه با آلرژن ها و آلاینده ها و هوای سرد و استرس ها) دیده می شود و از این نظر در بین سایر بیماری های آلرژیک و حساسیتی منحصر به فرد است که تقریبا همواره با تنگی نفس، کوتاهی نفس و خس خس و سرفه همراه است.

با رعایت موارد ذیل می توان علائم آلرژی فصلی می توان تا حدودی کاهش داد:
  • در فصل بهار اگر صبح ها با عطسه بیدار می شوید شبها قبل از خواب دوش گرفته شود
  • زمانی که به منزل می رسید یا دوش یگیرید یا به سر و صورت خود آب بزنید تا آلرژن هایی که روی موها و صورت نشسته، پاک شود
  • از ساعت 5 صبح تا 10 صبح برای فعالیت های ورزشی برای افرادی که آلرژی شدید دارند اصلا مناسب نمی باشد
  • در سه ساعت اول بعد از غروب آفتاب ترجیح بر این است که از منزل خارج نشوید
  • اگر زمانی در بهار وزش باد خفیف به همراه نم باران وجود داشت، محیط بسیار مستعد این است که فرد در این محیط دچار تشدید آلرژی شود

تفاوت اصلی بین علائم بیماری کووید-۱۹ و آلرژی‌های فصلی:

کرونا ویروس می‌تواند موجب تب شود در حالی که آلرژی‌ها چنین علامتی ندارند. افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ معمولا تب همراه با سرفه و تنگی نفس را تجربه می‌کنند از این رو تب عامل تمایز اصلی محسوب می‌شود. یک وجه تمایز اصلی دیگر این است که آلرژی‌ها معمولا با خارش همراه هستند در شرایطی که بیماری تنفسی کووید-۱۹ موجب چنین نشانه‌ای نمی‌شود. هر دو بیماری موجب عطسه می‌شود. افراد مبتلا به آلرژی‌ها اغلب بیشتر از مشکلات مرتبط با بینی رنج می‌برند. افراد مبتلا به آلرژی اغلب با عطسه‌هایی مواجه می‌شوند که نمی‌توان آن‌ها را متوقف کرد. عطسه با تکرر کمتر در افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ دیده می‌شود. تفاوت‌های بین علائم آلرژی‌های فصلی و بیماری کووید-۱۹ می‌توانند ظریف باشند و ممکن است به بررسی‌های بیشتر مانند کنترل زمان گرده‌افشانی در محل زندگی خود نیاز داشته باشید. اگر در مکانی زندگی می‌کنید که گرده‌افشانی گیاهان هنوز آغاز نشده است، علائمی که با آن‌ها مواجه‌اید احتمالا دلیل دیگری دارند. همچنین افراد مبتلا به آلرژی با علائم خود بسیار آشنا هستند. آنها انتظار الگوی خاص بروز علائم آلرژی را دارند. فرد مبتلا به کرونا ویروس الگوی متفاوتی خواهد داشت و سرفه یا عطسه نیز ممکن است متفاوت احساس شود.

نقش ویتامین C در کاهش آلرژی:

سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و آناناس حاوی ویتامین C زیادی است که نقش موثری در تسکین علائم آلرژی دارد و به باز شدن سینوس‌ها کمک می‌کند. مواد غذایی حاوی ویتامین C و اسیدفولیک نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آلرژی دارند.
این ویتامین ممکن است به بهبود گرفتگی و آبریزش بینی، خارش چشم ‌های ناشی از آلرژی فصلی هم کمک کند. هنگامی که شما به آلرژی مبتلا هستید، میزان هیستامین بدنتان بالا است. ویتامین C موجود در مرکباتی مانند پرتقال، گوجه فرنگی و نخود می ‌تواند به کاهش آزادی هیستامین کمک کند و باعث فروکش سریع‌ تر آلرژی شما شود. همچنین باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت و کاهش طول مدت بیماری می شود.

بهتر است بدانيم نی طعم دهنده آب ویتامینه VitaSip با طعم سيب ترش منبع غني ویتامین C مي باشد که نياز روزانه شما به اين ماده معدني را تامين ميکند.